bb.gif

Paleoastronautica
Home
Arhiva documente
Arhiva Blue Book
Arhiva MJ-12
Cercetarile OZN efectuate de Franta
Arhiva fotografii
Arhiva imagini video
Arhiva link-uri
Documentare despre OZN-uri
Contact
Carti virtuale despre OZN-uri

blueline.gif

Explozii nucleare in antichitate
 
Mai jos sunt prezentate niste dovezi ale unor explozii nucleare in antichitate, articolele sunt si in engleza.
-------------------------------------------------------------
 

"The LORD saw how great man's wickedness on the earth had become, and that every inclination of the thoughts of his heart was only evil all the time. The LORD was grieved that he had made man on the earth, and his heart was filled with pain. So the LORD said, "I will wipe mankind, whom I have created, from the face of the earth--men and animals, and creatures that move along the ground, and birds of the air--for I am grieved that I have made them." Genesis 6......

Gurkha,
flying a swift and powerful vimana
hurled a single projectile
Charged with all the power of the Universe.
An incandescent column of smoke and flame
As bright as the thousand suns
Rose in all its splendour...
a perpendicular explosion
with its billowing smoke clouds...
...the cloud of smoke
rising after its first explosion
formed into expanding round circles
like the opening of giant parasols...
..it was an unknown weapon,
An iron thunderbolt,
A gigantic messenger of death,
Which reduced to ashes
The entire race of the Vrishnis and the Andhakas.
...The corpses were so burned
As to be unrecognizable.
The hair and nails fell out;
Pottery broke without apparent cause,
And the birds turned white.
After a few hours
All foodstuffs were infected...
...to escape from this fire
The soldiers threw themselves in streams
To wash themselves and their equipment.

Ancient verses from the Mahabharata: (6500 B.C.?)

Dovezi incontestabile arata ca pe Terra a existat un razboi nuclear cu mii de ani inaintea erei noastre

Razboi nuclear in antichitate

Daca ar fi intrebati cind a fost folosita pentru prima oara, in istoria umanitatii, arma nucleara intr-un conflict armat, majoritatea oamenilor ar raspunde fara nici cea mai mica urma de indoiala: in 6 august 1945, cind bombardierul american Enola Gay a aruncat bomba atomica la Hiroshima.

Din punctul de vedere al datelor istorice oficiale si recunoscute, acesta ar fi raspunsul corect. Numai ca, in ultimul timp, istoria da inapoi din ce in ce mai des in fata unor dovezi incontestabile ale faptului ca un razboi atomic a avut loc la un moment dat pe Pamint.

In Mahabharata, grandiosul poem epic al Indiei vechi, sint descrise episoade ale unui razboi nuclear.

Muntele Mortilor

Exista multe locuri pe Pamint ce par a fi fost distruse de o explozie nucleara, dar cel mai uimitor dintre toate este Mohenjo Daro („Muntele Mortilor“), oras antic ale carui ruine au fost descoperite in al treilea deceniu al secolului trecut. Situat, astazi, pe teritoriul Pakistanului, Mohenjo Daro face parte dintr-un ansamblu de asezari apartinind asa-numitei civilizatii Harappa, cunoscuta si sub numele de civilizatia Vaii Indusului. Unul dintre cei care si-au dedicat viata studierii acestor ruine este englezul David W. Davenport, care, dupa 12 ani de cercetari, a publicat, in 1979, o carte cu titlul „Distrugere Atomica – 2000 i.Hr.“, volumul fiind construit pe ipoteza ca Mohenjo Daro nu a cazut in ruina cu trecerea timpului, ci sfirsitul sau a fost consecinta unei deflagratii nucleare.

Priveliste macabra

Povestea extraordinara a Muntelui Mortilor porneste de la descoperirea primelor ruine si arata ca, o data cu scoaterea la lumina a vestigiilor vechii asezari, arheologii s-au pomenit in fata unui crater cu un diametru de aproape 50 de metri, in interiorul caruia totul, inclusiv piatra, este topit sau cristalizat ca si cum ar fi fost pirjolit de o temperatura uriasa. La marginea acestui crater, caramizile sint topite si sudate intre ele pe partea dinspre locul presupusului impact. Cercetatorii exclud din start posibilitatea ca zona sa fi fost pirjolita de eruptia unui vulcan, intrucit nu exista nici unul in apropiere.

Sute de schelete

Zona devastata se intinde pe o arie avind diametrul de trei kilometri. La tot pasul se intilnesc pietre negre, bucati diforme dintr-un soi de piatra care au dat mult de gindit arheologilor, pina cind s-a descoperit ca e vorba de fragmente de vase ceramice, topite unele intr-altele, probabil in urma supunerii la aceeasi uriasa temperatura. Atunci cind excavatiile au ajuns la nivelul strazilor, arheologii s-au confruntat cu o priveliste macabra. In pozitii care dintre care mai stranii, au fost gasite sute de schelete.

Civilizatie avansata

Descoperirile de la Mohenjo Daro nu sint nicidecum singulare. Aceleasi scene apocaliptice se intilnesc si in orasul vecin, Harappa, unde, de asemenea, s-au gasit schelete pe strazi. Sapaturile arheologice le-au permis cercetatorilor sa afirme ca civilizatia Harappa era foarte avansata. Orasele din regiune sint construite dupa un plan riguros, cu strazi drepte ce se intretaie perpendicular. Casele au sofisticate sisteme de canalizare, superioare celor ce pot fi intilnite in prezent in multe orase ale Indiei si Pakistanului. Cine au fost insa intemeietorii acestor orase, nu se stie.

Nivel ridicat de radioactivitate

In comunitatea stiintifica exista o nesfirsita dezbatere privind vechimea civilizatiei Harappa. Metodele traditionale cu radio-carbon au aratat ca ruinele dateaza cam din anul 2500 i.Hr., dar, luind in calcul efectele unei presupuse explozii nucleare, riscul unei erori este foarte mare. Unii autori avanseaza ideea ca razboiul nuclear care a distrus aceste civilizatii a avut loc acum 8.000-12.000 de ani. Cazul a fost studiat in secolul trecut de mai multi savanti sovietici, care au descoperit ca scheletele au un nivel ridicat de radioactivitate. Intr-una din aceste locatii a fost gasit un schelet cu un grad de radioactivitate de 50 de ori mai mare decit cel normal.

O alta marturie

Un strat de cenusa radioactiva a fost descoperit si in apropierea orasului Rajasthan din India, unde, din aceasta cauza, proiectul de construire a unui nou cartier a fost suspendat. De altfel, orasul in sine are o nedorita faima in ceea ce priveste incidenta cazurilor de cancer si de copii ce vin pe lume cu diverse malformatii. O alta marturie peste timp a unui razboi nuclear in India antica este uriasul crater Lonar, situat la citeva sute de kilometri de Bombay si avind un diametru de 2.154 de metri. In intreaga zona nu exista nici un fel de resturi ale vreunui meteorit si, potrivit savantilor, Lonar este singurul crater intr-un strat de bazalt, roca fiind supusa unui soc intens, cu o presiune mai mare de 600.000 de atmosfere, in stare sa modifice insasi structura sa. Semne ale unui razboi devastator din antichitate pot fi intilnite si in alte colturi ale lumii, printre care enigmaticul desert de sticla libian, situat in apropierea platoului Saad.

Sticla verde

Cind prima bomba atomica a explodat in New Mexico, datorita caldurii extraordinare, nisipul desertului s-a transformat in sticla verde. In secolul trecut, mai multe descoperiri arheologice, din diferite zone ale globului, au scos la iveala si alte straturi de astfel de sticla. Vechi insa de mii de ani. Descoperit in 1932 de arheologul Patrick Clayton, desertul de sticla se intinde pe o arie foarte larga, masurind 130 de kilometri in lungime. Latimea ajunge pe alocuri la 53 de kilometri. Numele sau provine de la faptul ca intinderea arida este presarata cu bucati de sticla, de o puritate incredibila, proportia de siliciu fiind de 98%. Un articol aparut in iulie 1999 in revista britanica „New Scientist“ a demonstrat ca deja faimoasa Sticla din Desertul Libian (SDL) este cea mai pura astfel de substanta de pe planeta.

Unelte si podoabe

Peste 1.000 de tone din acest material se intind pe o suprafata de sute de kilometri. Unele bucati sint de dimensiuni mari, cintarind pina la 30 de kilograme, dar cele mai multe sint mici, semanind cu niste cioburi, ca si cum o sticla uriasa ar fi fost sfarimata de o forta colosala. In limbaj stiintific, cioburile verzi sint numite tectite. Provenienta lor este un subiect de aprinse dezbateri. Sticla este cu certitudine extrem de veche. Astfel, se stie ca vinatorii preistorici isi confectionau din acest material diferite unelte ascutite. Un scarabeu sculptat in sticla verde a fost descoperit in mormintul lui Tutankhamon.

Nici o explicatie

Teoria propusa de o parte a comunitatii stiintifice este ca sticla e rezultatul impactului cu un corp cosmic. Exista insa serioase probleme cu aceasta teorie. De ce nu exista nici un crater de impact? O intrebare ramasa pina astazi fara raspuns. Nici macar sondarile la mare adincime cu ajutorul ultimelor tehnologii nu au reusit sa gaseasca urma vreunui crater. Mai mult, sticla verde este prea pura pentru a fi rezultatul unui impact atit de brutal. Se poate, deci, ca un antic razboi nuclear sa fi creat toate aceste urme? Nimeni nu poate da un raspuns. Pe cit de neverosimila pare teoria, pe atit de multe dovezi pun oamenii de stiinta in imposibilitatea de a o combate. (B. F.)

„Radacinile“ de sticla

Experimentele atomice din New Mexico, de la sfirsitul celui de-al doilea razboi mondial, au aratat faptul ca o deflagratie atomica topeste siliconul din nisip si transforma suprafata pamintului in sticla. Fulgerul poate si el transforma citeodata nisipul in sticla, dar formele lasate au intotdeauna forma unei radacini. Ramificatiile acesteia patrund in adincime. Astfel, paturile de sticla verde nu pot fi puse in nici un caz pe seama acestui fenomen natural.

Misterul tectitelor

Dezbaterile nascute in sinul comunitatii stiintifice de problema tectitelor au fost rezumate intr-un articol publicat in august 1978 in revista „Scientific American“. Aici, un reputat cercetator american a incercat sa formuleze o teorie plauzibila care sa explice existenta misteriosului strat de sticla verde. „Cea mai probabila sursa a sticlei verzi este Luna. Daca tectitele provin de pe Luna inseamna ca pe satelitul pamintului a existat cel putin un vulcan care a erupt in ultimii 750.000 de ani. Cred ca teoria vulcanului lunar este singura posibila si ma simt fortat sa o accept“, scria John O’Keefe, autorul articolului.

Secretul lui Oppenheimer

Seful Proiectului Manhattan, prin care SUA a construit cele doua bombe nucleare ce au distrus orasele Nagasaki si Hiroshima, cercetatorul J. Robert Oppenheimer, a adaugat si el o umbra de mister peste deja faimoasa sticla verde. Intr-un interviu pe care l-a acordat imediat dupa ce a asistat la primul experiment atomic, cercetatorul a citat din Bhagavad Gita: „Acum am devenit Moartea, Distrugatoarea de Lumi“. Cu alta ocazie, intervievat la Universitatea Rochester, la sapte ani dupa istoricul experiment, si intrebat daca acela a fost primul experiment atomic din istorie, replica sa a fost: „Pai, da, in istoria moderna“.

O civilizatie disparuta

Multiple dovezi arata ca civilizatia vechilor indieni este veche de zeci de mii de ani. Cu toate acestea, pina in 1920 majoritatea expertilor era de acord ca originile civilizatiei indiene ar trebui cautate undeva in jurul secolului al IV-lea i.Hr. Aceasta teorie a fost spulberata insa de descoperirea ruinelor unor orase precum Harappa, Mohenjo-Daro („Muntele Mortilor“), Kot Diji, Kalibanga sau Lothal. Arheologii nu stiu nici astazi cine sint cei ce au construit aceste orase, dar incercarile de a data ruinele (cunoscute acum drept „Civilizatia Vaii Indusului“) au produs cifre ce se invirt in jurul anului 2500 i.Hr. Multi oameni de stiinta cred ca acestea sint ramasitele Imperiului Rama, descris in anticile textele Mahabharata si Ramayana. Aceste texte descriu si un razboi nimicitor purtat de imperiu impotriva unui dusman extrem de puternic. Textele povestesc despre armele ucigatoare folosite in conflict: mingi uriase de foc ce puteau distruge un intreg oras, „Stralucirea lui Kapila“ ce putea transforma 50.000 de soldati in cenusa instantaneu si sulite zburatoare ce puteau distruge si cele mai rezistente forturi.

 

INTRO

"Thirteen nuclear reactors existed in "prehistoric" periods along the 200-metre mine bed at Oklo --it was discovered in 1972, and they were comparable to the modern nuclear reactor in power and heat combustion.

This mine had the capability of enabling self-sustained nuclear chain reactions". This discovery shocked the entire scientific community back in 1972---but hold on,-- we'll get back to this later.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

Atomic Explosions Produce Glass

The following item appeared in the New York Herald Tribune on February 16, 1947 (and was repeated by Ivan T. Sanderson in the January 1970 issue of his magazine, Pursuit):

Click and drag photo to resize.

(Photo:Olive green Trinitite formed in New Mexico as a result of atomic testing in 1945)

When the first atomic bomb exploded in New Mexico, the desert sand turned to fused green glass. This fact, according to the magazine Free World, has given certain archaeologists a turn. They have been digging in the ancient Euphrates Valley and have uncovered a layer of agrarian culture 8,000 years old, and a layer of herdsman culture much older, and a still older caveman culture. Recently, they reached another layer of fused green glass. It is well known that atomic detonations on or above a sandy desert will melt the silicon in the sand and turn the surface of the Earth into a sheet of glass. But if sheets of ancient desert glass can be found in various parts of the world, does it mean that atomic wars were fought in the ancient past or, at the very least, that atomic testing occurred in the dim ages of history?

This is a startling theory, but one that is not lacking in evidence, as such ancient sheets of desert glass are a geological fact. Lightning strikes can sometimes fuse sand, meteorologists contend, but this is always in a distinctive root-like pattern.

These strange geological oddities are called fulgurites and manifest as branched tubular forms rather than as flat sheets of fused sand.

Therefore, lightning is largely ruled out as the cause of such finds by geologists, who prefer to hold onto the theory of a meteor or comet strike as the cause. The problem with this theory is that there is usually no crater associated with these anomalous sheets of glass.

Brad Steiger and Ron Calais report in their book, Mysteries of Time and Space, that Albion W. Hart, one of the first engineers to graduate from Massachusetts Institute of Technology, was assigned an engineering project in the interior of Africa. While he and his men were travelling to an almost inaccessible region, they first had to cross a great expanse of desert.

"At the time he was puzzled and quite unable to explain a large expanse of greenish glass which covered the sands as far as he could see," writes Margarethe Casson in an article on Hart's life in the magazine Rocks and Minerals (no. 396, 1972).

She then goes on to mention: "Later on, during his life he passed by the White Sands area after the first atomic explosion there, and he recognized the same type of silica fusion which he had seen fifty years earlier in the African desert."

Interestingly, Manhattan Project chief scientist Dr J. Robert Oppenheimer was known to be familiar with ancient Sanskrit literature. In an interview conducted after he watched the first atomic test, he quoted from the Bhagavad Gita: "'Now I am become Death, the Destroyer of Worlds.' I suppose we all felt that way."

When asked in an interview at Rochester University seven years after the Alamogordo nuclear test whether that was the first atomic bomb ever to be detonated, his reply was, "Well, yes, in modern history." David Hatcher Childress in Nexus magazine

LIBYAN DESERT GLASS

Click and drag photo to resize. Script from The Java Script Source

Pieces of Libyan Desert Glass weighing as much as 16 pounds are found in an oval area measuring approximately 130 by 53 kilometers. The clear-to-yellowish-green pieces are concentrated in sand-free corridors between north-south dune ridges.

The origin of this immense deposit of glass has been attributed by some to ancient nuclear explosions and alien activities, but investigating scientists have always been satisfied with a meteor-impact hypothesis.

A recent study (abstract below) also opts for this explanation, although no one has found a crater of suitable size or other supporting evidence.

Science Frontiers On Line

Re: More on Libyan Desert Glass
by Gerhard Mehle
February 1998

Libyan Desert Glass is found widely scattered over an area 130 km north to south by 53 km east to west.

The Libyan Desert of Egypt is one of Earth's most remote and inhospitable regions. Uninhabited, windblown and foreboding, the Sand Sea, near the Gilf Kebir Plateau, was nonetheless the site of a remarkable discovery in 1932.

The Egyptian Desert Surveys under the able direction of Englishman Patrick A. Clayton (1896-1962) recovered specimens (about 50 kg) of an unusual, often beautiful, translucent to transparent, yellowish-green gem-like, high silica natural glass.

The Area Where The Glass Is Found

Click and drag photo to resize. Script from The Java Script Source

(Photo: from Libyan Desert Glass expedition)

After the 1932 discovery of Libyan Desert Glass, only two other expeditions (both of the 1930's) were undertaken to the location until 1971.

This latter exploration involved three scientists stopping over for only two hours and collecting some 24 samples of the glass. During this brief visit, the expedition accidentally found the site of a forced landing of an Egyptian aircraft with the remains of nine men.

The failure of Egyptian authorities to find the downed airplane for over three years is solemn validation of the remoteness of this arid region. In light of the foregoing, it is perhaps remarkable that a greater abundance of Libyan Desert Glass has been made available recently for collections and study than at any time since its discovery 65 years ago.

Libyan Desert Glass is classified by most meteoriticists with the group of curious natural glasses known as tektites. In 1900, Professor Franz E. Suess of Vienna coined the term tektite from the Greek tektos meaning "melted or molten."

Tektites are compositionally restricted, high silica, natural glasses distinguishably different from other, volcanically derived, natural glasses. Tektites range in size from microscopic (less than 1mm) to macroscopic weighing many kilograms.

Click and drag photo to resize. Script from The Java Script Source

They exhibit a marvelous range of colors from water clear, gem quality, deep forest greens of moldavites to the soothing pale to dark yellow and yellow-greens of Libyan Desert Glass as well as the stygian, impenetrable black of Australites.

Mankind has wondered about, and cherished, these enigmatic, exotic objects for hundreds of years, perhaps much longer. In the Cro-Magnon Venus of Willendorf site (Austria), dated at 29,000 BC, small moldavite flake blades were found (now lost!).

The earliest written records come from mid-10th century China referring to the black, shiny objects found after rainstorms as lei-gong-mo, "inkstones of the thunder-god". Australian Aborigines called Australites ooga, "staring eyes". The origin and source of tektites remains a mystery.

This Libyan Glass Object was Found in King Tut's Tomb

... in relation to all other tektite groups, Libyan Desert Glass exhibits a noteworthy number of unique attributes.

Lowest refractive index: 1.4616
Lowest specific gravity: 2.21
Highest silica content: 98%
Highest lechatelierite particles: fused quartz
Highest water content: 0.064%
Highest viscosity: almost 6X greater than Australites at the same temperature Other unique attributes: Color, Bubble types: 100% of included bubbles are lenticular or irregular.

..There is no evidence whatsoever, of atmospheric aerodynamic shaping and it is therefore presumed that Libyan Desert Glass formed as a melt sheet of some sort, possibly by meteoritic impact some 28.5 millions years ago. Recent French studies concluded that meteoric elements in the glass, of almost chondritic proportions, "points to an impact origin".

Interestingly, the inclusion of the high number of lechatelierite (fused quartz) particles in Libyan Desert Glass also points to an extremely high, up to 1700 C, formation temperature. Impacts of large bodies at high velocity are certainly capable of creating such high temperatures.

But, the central issue in determining the impact origin of tektites remains, that is, how to transform a mass of crushed rock into a homogeneous and relatively bubble free liquid which rapidly cools to a glass.

Even the commercial production of glass takes many hours to relieve the melt of its volatile components. No partially melted material, or target rock inclusions, have ever been found in Libyan Desert Glass.

Furthermore, other known impact glasses (impactites) such as Darwin Glass are bubbly, frothy, scoriaceous and contain partially melted materials. So the controversy continues.

This file shared with KeelyNet courtesy of Bryant Stavely. Excerpt from the World Island Review, January 1992.

 ------------------------------------------------------------------------------

 

Scientists Discover Six Ancient Zones of Depleted Uranium with Plutonium Products

Here we go again, and I smell a rat. Notice within this short article below "Oklo, An Unappreciated Cosmic Phenomenom",that "science" has applied several of its tried and true methodologies to "orthodoxize" that which otherwise would be a very strange and startling occurrence.

Click and drag photo to resize. Script from The Java Script Source

If you could go back and read the news and scientific articles at the time, you could contrast the shock, dismay and confusion caused by the initial announcement that nuclear material had been mined in the past and that the byproduct plutonium had been created at Oklo, --with the blase way the exlanation for the phenomenon is presented today.

In 1972, a French analyst named Bougzigues working at the Pierrelatte nuclear fuel processing plant detected a small but significant change in an important ratio between Uranium 235 and Uranium 238. The proper ratio is well known and well established in that field so that the change indicated that something way out of the ordinary was going on.

The initial suspicion was that someone had included spent fuel in with the recently mined ore. This was quickly ruled out because there was no radiation signature associated with the mystery uranium..

The mystery uranium was eventually traced back to the Gabon mine at Oklo. You need to understand that what was so incredible was that a nuclear reaction had occurred such that plutonium was created and that the nuclear reaction itself had been “moderated”! This means that once a reaction is initated, if you want to harness the power output in a controlled manner, you had better be able to keep it from exploding and releasing all the energy at once. .

This particular group of reactors was, incredibly moderated using --water. The first modern nuclear reactors used graphite and cadmium rods to moderate their reactions. .

At that time, people were speculating about aliens and advanced ancient civilizations. Some months after the discovery rocked the scientific world, someone came up with a somewhat dubious explanation which over time has taken on the patina of absolute certainty. It was a natural reactor which occurred billions of years ago. .

There are at least six zones of depleted uranium (usually means mined)with plutonium as a by product! You've got to really be trying to manufacture plutonium--its a complicated process.

Yet,scientists studying these zones have A Prori of course, decided not to consider that man was involved.

1)They place its occurrence safely "billions" of years ago. 2)They assume that a breeding reaction could occur naturally when no such evidence of that exists and creating a breeder reactor was once a technological holy grail which was diificult to achieve on purpose 3)They theorize that although it must have happened naturally in the distant past, that we need not worry about it occurring now, as conditions differ.4)Nature designed the reactor such that its spent fuel and dangerous byproducts were "contained".

Scientists use the principal of uniformism to draw conclusions about the future and the past. If they cannot use this "principle", then they can not draw any conclusions because they could not state that the conditions in the universe that exist now, always existed.

Here though as often happens, they have to assume that the past was vastly different as it related to the possibility of naturally occurring breeder reactions.

Again, scientists from other countries were skeptical when first hearing of these natural nuclear reactors. Some argued that the missing amounts of U-235 had been displaced over time, not split in nuclear fission reactions. "How," they asked, "could fission reactions happen in nature, when such a high degree of engineering, physics, and acute, detailed attention went into building a nuclear reactor?"

Perrin and the other French scientists concluded that the only other uranium samples with similar levels of the isotopes found at Oklo could be found in the used nuclear fuel produced by modern reactors. They found that the percentages of many isotopes at Oklo strongly resembled those in the spent fuel generated by nuclear power plants, and, therefore, reasoned that a similar natural process had occurred.

Another View of the Phenomenon

"Surprisingly, this uranium mine's nuclear reactor was well designed. Studies indicate that this reactor was several miles in length. However, for such a huge nuclear reactor, the thermal impact to its environment was limited to 40 meters on all sides. Even more astonishing is the fact that the radioactive wastes have still not migrated outside the mine site. They are held in place by the surrounding geology.

Faced with these findings, scientists consider the mine to be a "naturally occurring" nuclear reactor. The Oklo reactor has been documented for its importance as an analogue (a structural derivative of a parent compound) in the disposal of nuclear fuel wastes. But few people are bold enough to go one step further.

As a matter of fact, many people today know that the reactor is a relic from a prehistoric civilization. It's probable that two billion years ago there was a fairly advanced civilization living at a place now called Oklo.

This civilization was technologically superior to today's civilization. Compared to this huge "natural" nuclear reactor, our current nuclear reactors are far less impressive. The question is: why did such a highly advanced civilization disappear? That's something to ponder about.

The textbook of Basic Radioactive Chemistry (C. Claire ed.) used by Tsinghua university has the following paragraph: "The natural uranium in the Oklo mine in Gabon, West Africa, contains an abnormal amount of U235. It is as low as 0.29%, rather than the normal 0.72%. This means that many self-sustained nuclear fission chain reactions took place at this mine about two billion years ago.

Thirteen nuclear reactors existed in prehistoric periods along the 200-metre mine bed, and they were comparable to the modern nuclear reactor in power and heat combustion. This mine had the capability of enabling self-sustained nuclear chain reactions...." This discovery, that shocked the entire scientific community in 1972, has already been forgotten by people today."..Pure Insight.org

OKLO: AN UNAPPRECIATED COSMIC PHENOMENON

"In 1972, French scientists discovered that several natural concentrations of uranium ore had become critical and flared up some "2 billion" years ago at Oklo, Gabon.

The concentration and configuration of the natural uranium and surrounding materials at that time had been just right to sustain fission.

The Oklo Mines. Source: Click and drag photo to resize.

In fact, the analysis of the nuclear waste in the burned rocks demonstrated that plutonium had also been created. This implies that natural breeder reactors are also possible, raising the possibility of hitherto unappreciated, long-lived heat sources deep in the earth, in the other planets, and inside some of the stars.

Don't worry that the Oklo phenomenon might occur today on the earth's surface. The concentration of fissionable U-235 has fallen considerably in the last 2 billion years due to its radioactive decay. But, deep inside the earth and other astronomical bodies, nuclear criticality might still be possible due to different pressures, densities, etc.

In a stimulating and generally overlooked paper in Eos, J.M. Herndon proffers four important natural phenomena that may involve natural fission reactors.

Geomagnetic reversals. In the deep earth, where pressures and densities are high, natural nuclear reactors may generate intermittent bursts of heat -- just as they did at Oklo -- and thereby cause the earth's dynamo to falter and reverse. Planetary heating. Jupiter, Saturn, and Neptune emit much more energy than they receive from the sun. Natural nuclear reactors could be the reason.

Stellar thermonuclear ignition. Astronomers assume that the high temperatures required to ignite the thermonuclear reactions powering stars come from gravitational collapse, but this source does not seem adequate to some scientists. Nuclear fission reactors could ignite stars just as they do H-bombs.

Missing matter.

Natural nuclear reactors are finicky. There may be many star-sized, non-luminous objects out there that were never ignited and that we cannot see through our telescopes.

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Dumnezeu si nava lui

După perioada regilor, a urmat, aşa cum am afirmat ante-rior, robia. Despre această perioadă nu mai există relatări ale unor eventuale comunicări prin intermediul chivotului, dar, avem īn schimb, relatări ample ale contactelor directe avute de profeţii lui Israel, cu Dumnezeu. Dintre acestea am ales pe cele avute de Ezechiel, Daniel, Zaharia.

Ezechiel a fost un profet al Captivităţii. A fost dus īn robie īn anul 597 īn. de Hr. Daniel a fost dus īn Babilon din tinereţe, unde a trăit tot timpul cīt a ţinut robia babiloniană a evreilor, ocupīnd funcţii īnalte īn imperiile babilonian şi persan.

Zaharia, īmpreună cu Hagai, după īntoarcerea din captivi-tate (aprox. 536 īn. de Hr.) au participat la clădirea Templului. (520—516īn.deHr.).

Şi acum exemplele:

In al treizecilea an, īn a cincea zi a lunii a patra, pe cīnd eram īntre prinşii de război de la rīul Chebar, s-au deschis ceru şi am avut vedenii dumnezeieşti. In a cincea zi a lunii - era īn anul al cincilea al robiei īmpăratului loaiachin, Cuvīntul Domnului a vorbit lui Ezechiel, fiul lui Buzi, preotul, īn ţara Haldeilor, līngă rīul Chebar, şi acolo a venit mīna Domnului peste el.

M-am uitat, şi iată că a venit de la miazănoapte un vīnt năpraznic, un nor gros, şi un snop de foc, care răspīndea de jur īmprejur o lumină strălucitoare, īn mijlocul căreia lucea ca o aramă lustruită care ieşea din mijlocul focului.

Tot īn mijloc, se mai vedeau patru făpturi vii, a căror īnfa-ţişare avea o asemănare omenească. Fiecare din ele avea patru feţe, şi fiecare avea patru aripi. Picioarele lor erau drepte şi talpa picioarelor lor era ca a piciorului unui viţel, şi scīnteiau ca nişte aramă lustruită. Sub aripi, de cele patru părţi ale lor, aveau nişte mīini de om ; şi toate patru aveau feţe şi aripi.

Aripile lor erau prinse una de alta. Şi cīnd mergeau, nu se īntorceau īn nici o parte, ci fiecare mergea drept īnainte, Ci despre chipul feţelor lor era aşa: īnainte, toate aveau faţă de om ; la dreapta lor, toate patru aveau cīte o faţă de leu, la stīnga lor toate patru aveau cīte o faţă de bou, iar īnapoi, toate patru aveau cīte o faţă de vultur.

Aripile fiecăreia erau īntinse īn sus, aşa că două din aripile lor ajungeau pīnă la cele īnvecinate, iar două le acopereau trupurile. Fiecare mergea drept īnainte, şi anume īncotro ii mīna duhul să meargă, īntr-acolo mergeau; iar īn mersul lor nu se īntorceau īn nicio parte.

In mijlocul acestor făpturi vii era ceva ca nişte cărbuni de foc aprinşi, care ardeau; şi ceva ca nişte făclii umbla īncoace si īncolo printre aceste făpturi vii (probabil dispozitive electronice ce comandau aceşti heruvimi — roboţi, care, vom vede, alcătuiau baza de aterizare şi decolare a slavei); focul acest arunca o lumină strălucitoare, şi din el ieşeau fulgere. Făpturile vii īnsă cīnd alergau şi se īntorceau, erau ca fulgerul. Mă uitam la aceste făpturi vii şi iată că pe pămīnt, afară de făpturile vii era o roată la fiecare din cele patru feţe ale lor.

Infăţişarea acestor roate şi materialul din care erau făcute păreau de hrisolit şi toate patru aveau aceeaşi īntocmire. Infaţişarea şi alcătuirea lor erau de aşa fel īncīt fiecare roată părea că este īn mijlocul unei alte roate. Cīnd mergeau, alergau pe toate cele patru laturi ale lor, şi nu se īntorceau deloc īn mersul lor. Aveau nişte obezi de o īnălţime īnspăimīntătoare, şi pe obezile lor cele patru roate erau pline cu ochii de jur īmprejur (tot dispozitive electronice).

Cīnd mergeau făpturile vii, mergeau şi roatele pe līngă ele şi cīnd se ridicau făpturile vii de la pămīnt se ridicau şi roatele.

Unde le mīna duhul să meargă, acolo mergeau, īncotro voia duhul; şi īmpreună cu ele se ridicau şi roatele, căci duhul făpturilor vii era īn roate. Cīnd mergeau făpturile vii, mergeau şi roatele; cīnd se opreau ele, se opreau şi roatele, cīnd se ridicau de pe pămīnt se ridicau şi roatele căci duhul făpturilor vii era īn roate" (Ezechiel 1 : 1—21).

Pīnă aici a fost deci, descrierea heruvimilor - roboţi, cu cele patru feţe, cu roţile, ochii, „făcliile" ce reprezintă, probabil, dispozitivi electronice. Aceştia formau trenul de aterizare şi decolare a navei.

Urmele lăsate de OZN-uri la locul aterizării indică şi ele existenţa unei mari diversităţi de trenuri de aterizare. Există OZN-uri cu 3, 4 sau 6 suporţi.

Urmează descrierea navei, sau slavei: „Deasupra capetelor făpturilor vii era ceva ca o īntindere a cerului, care semăna cu cristalul strălucitor; şi se īntindea īn aer sus, peste capetele lor. Sub cerul acesta, aripile lor stăteau drepte, īntinse una spre alta şi mai aveau fiecare cate două aripi, care le acopereau trupurile". (Ezechiel 1 : 22—23).

Heruvimii cu aripile lor, roţile" lor, feţele" lor ce erau asemănătoare celor 4 feţe ale Sfinxului. Ei formau TRENUL DE ATERIZARE şi DECOLAREA SLAVEI.

Cīnd umblau, am auzit vījīitul aripilor lor ca vījīitul unor ape mari, şi ca glasul Celui Atotputernic. Cīnd mergeau, era un vuiet gălăgios ca al unei oştiri; iar cīnd se opreau īşi lăsau aripile īn jos ". (Ezechiel 1 : 24—25).

Cine o conducea : „Deasupra cerului care era peste capetele lor, era ceva ca o piatră de safir, īn chipul unui scaun de domnie; pe acest chip de scaun de domnie, se vedea ca un chip de om care şedea pe el. Am mai văzut iarăşi o lucire de aramă lustruită ca nişte foc, (echipamentul de zbor - n.a.) īnlăuntrul căreia era omul acesta şi care strălucea de jur īmprejur: de la chipul rărunchilor lui pīnă sus, şi de la chipul rărunchilor lui pīnă jos, am văzut ca un fel de foc, şi de jur īmprejur era īnconjurat cu o lumină strălucitoare.

Ca īnfăţişarea Curcubeului, care sta īn nor īntr-o zi de ploaie, aşa era şi īnfăţişarea acestei lumini strălucitoare, care-l īnconjura. Astfel era arătarea slavei Domnului. Cīnd am văzut-o, am cazut cu faţa la pămīnt şi am auzit glasul Unuia care vorbea". (Ezechiel 1 : 26—28).

Deci, Dumnezeu, din slavă, īi vorbeşte lui Ezechiel. Să vedem ce-i spune: „Du-te la prinşii de război, la copiii poporului tău, vorbeşte-le, şi fie ca vor asculta, fie că nu vor asculta, să le spui; „Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu".

Şi Duhul m-a răpit, şi am auzit īnapoia mea, dīrdīitul unui mare cutremur de pămīnt: Slava Domnului s-a ridicat din locul ei. Am auzit şi vījīitul aripilor făpturilor vii care se loveau una de alta, uruitul roatelor de līngă ele şi dīrdīitul unui mare cutremur de pămīnt". (Ezechiel 3 : 11—13).

Duhul m-a răpit". Să ne reamintim de Lot (Geneza 19/10 ): „dar bărbaţii aceia au intins mīna, au tras pe Lot īnăuntru la ei īn casă şi au īncuiat uşa". Deci „duhul" reprezintă īn acest context o forţă fizică prin care e posibilă deplasarea corpurilor noastre īn spaţiu - telekinezie. Să revenim la Ezechiel:

Cīnd m-a răpit Duhul şi m-a luat mergeam amărīt şi mīnios, şi mīna Domnului apăsa tare peste mine. (forţa antigravitaţională - n.a.).

Am ajuns la Tel-Abib, la robii de război care locuiau la rīul Chebar, īn locul unde se aflau ; şi am rămas acolo, īnmărmurit īn mijlocul lor, şapte zile". (Ezechiel 3 : 14—15).

După cele 7 zile ; „M-am sculat şi m-am dus īn vale: şi iată că slava Domnului s-a arătat acolo, aşa cum o văzusem la rīul Chebar". (Ezechiel 3 : 23).

īn al şaselea an, īn ziua a cincea a lunii a şasea, pe cīnd şedeam īn casă, şi bătrīnii lui Iuda şedeau īnaintea mea, mīna Domnului Dumnezeu a căzut peste mine.

(Deci, după 1 an, faţă de cap. I, īn care a menţionat anul al

cincilea al robiei īmpăratului Ioiachim, a cincea zi a lunii a patra, slava reapare — n.a.)

M-am uitat, şi iată că era un chip care avea o īnfăţişare de om; de la coapse īn jos, era foc, şi de la coapse īn sus era ceva strălucitor, ca nişte aramă lustruită. (Din nou echipamentul — n.a.)

El a īntins ceva ca o mīnă, şi m-a apucat de zulufii capului. Duhul m-a răpit īntre pămīnt şi cer, şi m-a dus, īn vedenii dumnezeieşti, la Ierusalim... Şi iată că slava Dumnezeului lui Israel era acolo, aşa cum o văzusem īn vale". (Ezechiel 8:1-4)

Ceva ca o mīnă" — din nou dispozitivul de teleportare.

Apoi a strigat (Dumnezeu) cu glas tare la urechile mele:

Apropiaţi-vă voi care trebuie să pedepsiţi cetatea, fiecare cu unealta lui de nimicire īn mīnă".

Şi iată că au venit şase oameni de pe drumul porţii de sus dinspre miazănoapte, fiecare cu unealta lui de nimicire īn mīnă. īn mijlocul lor era un om īmbrăcat īntr-o haină de in, şi cu o călimară la brīu (tot descriere a costumelor lor).

Slava Dumnezeului lui Israel s-a ridicat de pe heruvimul pe care era, şi s-a īndreptat spre pragul casei... Şi El le-a zis :

Spurcaţi casa şi umpleţi curţile cu morţi... Ieşiţi... Ei au ieşit şi au īnceput să ucidă īn cetate". (Ezechiel 9:1-3, 7).

Asistăm la o intervenţie directă, pentru pedepsirea idolatriei copiilor lui Israel.

M-am uitat, şi iată că pe cerul care era deasupra capului heruvimilor era ceva ca o piatră de safir; deasupra lor se vedea ceva asemănător cu un chip de scaun de domnie.

Şi Domnul a zis omului aceluia īmbrăcat īn haine de in :

Vīră-te īntre roatele de sub heruvimi, umple-ţi mīinile cu cărbuni aprinşi care sīnt īntre heruvimi, şi īmprăştie-i peste cetate". Şi el s-a vīrīt īntre roate sub ochii mei.

Heruvimii stăteau īn partea dreaptă a casei, cīnd s-a vīrīt omul acela īntre roate, iar norul a umplut curtea dinăuntru.

Atunci slava Domnului s-a ridicat de pe heruvimi, şi s-a īndreptat spre pragul casei, aşa īncīt Templul s-a umplut de nor, şi curtea s-a umplut de strălucirea slavei Domnului.

Vījīitul aripilor heruvimilor s-a auzit pīnă la curtea de afară, ca giasul Dumnezeului Celui Atotputernic cīnd vorbeşte. Cīnd a poruncit deci omului aceluia īmbrăcat īn haina de in să ia foc dintre roate, dintre heruvimi, omul acesta s-a dus şi s-a aşezat līngă roate. Atunci un heruvim a īntins mīna īntre heruvimi spre focul care era īntre heruvimi, a luat foc şi l-a pus īn mīinile omului aceluia īmbrăcat cu haina de in. Şi omul acesta l-a luat, şi a ieşit afară.

La heruvimi se vedea ceva ca o mīnă de om subt aripile lor". (Ezechiel 10 : 1—8).

Pe līngă slava care decolează de pe heruvimi, īncă un nou amănunt : īntre heruvimi era un „foc de cărbuni aprinşi" — motorul navei cu īncărcătura nucleară, presupun, deoarece ; omul cu haina de in a primit dispoziţie să ia din aceşti cărbuni şi să-i īmprăştie īn cetate tot īn scop de nimicire. Şi īncă ceva: nu a luat direct, ci cu mīna unui heruvim, care era asemănătoare celei de om (probabil un dispozitiv de prindere). Sistemele de propulsie ale aparatelor neidentificate sīnt variate ca şi forma OZN-urilor. Astfel, pot fi : cu jet, cu radiaţii, cum este īn exemplul de mai sus.

Şi heruvimii s-au ridicat. Erau făpturile vii pe care le văzusem līngă Chebar... Slava Domnului a plecat din pragul Templului şi s-a aşezat pe heruvimi.

Heruvimii şi-au īntins aripile, şi s-au īnălţat de pe pămīnt subt ochii mei". (Ezechiel 10 : 15, 18—19).

După aceea, heruvimii şi-au īntins aripile, īnsoţiţi de roţi, şi slava Dumnezeului lui Israel era sus deasupra lor.

Slava Domnlui s-a īnălţat din mijlocul cetăţii, şi s-a aşezat pe muntele de la răsăritul cetăţii.

Pe mine īnsă m-a răpit Duhul şi m-a dus iarăşi īn vedenie, prin Duhul lui Dumnezeu, īn Haidea la prinşii de război". (Ezechiel 11 ; 22—24).

Şi iată că slava Domnului lui Israel venea de la răsarit. Glasul său era ca urletul unor ape mari, şi pămīntul strălucea de slava Sa... Am auzit pe cineva vorbindu-mi din casă, şi un om stătea līngă mine. El mi-a zis: „Fiul Omului, acesta este locul Scaunului Meu de domnie, locul unde voi pune talpa picioarelor Mele: aici voi locui veşnic īn mijlocul copiilor lui Israel". (Ezechiel 43 : 2, 6, 7).

Pe cīnd eu, Daniel, aveam vedenia aceasta, şi căutam s-o pricep, iată că īnaintea mea stătea cineva, care avea īnfăţişarea unui om.

Şi am auzit un glas de om īn mijlocul rīului Ulai, care a strigat şi a zis; „Gavrile, tīlcuieşte-i vedenia aceasta". (Daniel 8; 15—16)

Pe cīnd vorbeam eu īncă īn rugăciunea mea, a venit re-pede īn zbor iute, omul Gavril, pe care-l văzusem mai īnainte īntr-o vedenie"(din nou aparatele de zbor individuale - n.a.) (Daniel 9 : 21).

Am ridicat ochii, m-am uitat, şi iată că acolo stătea un om īmbrăcat īn haine de in şi īncins la mijloc cu un brīu de aur din Ufaz.

Trupul lui era ca o piatră de hrisolit, faţa-i strălucea ca ful-gerul şi ochii īi erau ca nişte flăcări ca de foc; dar braţele şi picioarele semănau cu nişte aramă lustruită, şi glasul lui tuna ca vuietul unei mari mulţimi". (Daniel 10 : 5, 6).

Am ridicat din nou ochii şi m-am uitat şi iată că era un sul de carte, care zbura... are o lungime de douăzeci de coţi şi o lăţime de zece coţi". (1 cot are aproximativ 0,60 m). Deci 12/6 m. Dimensiunea unui posibil aparat individual de zbor (Zaharia 5 : 1, 2).

Cu aceste aspecte din viaţa profeţilor Ezechiel, Daniel şi Zaharia īnchei prezentarea exemplelor legate de contactele directe ale poporului lui Israel cu Dumnezeu, contacte avute, aşa cum am văzut, īn toată perioada istoriei lor, descrisă īn Vechiul Testament

La īncheierea Vechiului Testament, īn jurul anului 430 īn. de Hr, luda era o provincie persană. Aceasta a rămas o putere mondială īncă aproximativ o sută de ani, timp-īn care nu se cunosc prea multe despre istoria evreilor. A urmat apoi perioada greacă (331—167 īn. de Hr.) cīnd Alexandru cel Mare a cucerit ţările care fuseseră sub stăpīnirea Egiptului, Asiriei, Babilonului şi Persiei. Cu ocazia invadării Palestinei, el a dat dovadă de multă īnţelegere faţă de evrei, cruţīnd Ierusalimul şi acordīnd imunitate evreilor. pentru ca aceştia să se poată stabili īn Alexandria.

Intre 167—63 īn. de Hr. a urmat o perioadă de indepen-denţă, după care īn anul 63 īn. de Hr., Palestina a fost cucerită de romani, care au fost conduşi de Pompei. Antipater a fost numit dregător al Iudeii. El a fost urmat de fiul lui, Irod cel Mare, care a fost rege al Iudeei (37 īn. de Hr.- 3 d. Hr.), īn timpul lui avīnd loc naşterea lui Isus Cristos.

In concluzie, se poate afirma că, asupra acestei perioade, cuprinsă īntre anul 430 īn. de Hr. şi cea a naşterii lui Isus Cristos, nu există prea multe documente care să poată fi analizate din punctul de vedere al unor contacte īntre Dumnezeu şi poporul Său.

Vechiul Testament cuprinde deci, istoria legăturilor lui Dumnezeu cu naţiunea ebraică īn scopul de a-l aduce īn lume pe Mesia, pentru toate popoarele. Deşi studiul făcut nu este axat pe tema profeţilor, trebuie să afirm că aproape toate cărţile Vechiului Testament, cuprind referiri la venirea lui Mesia. In acest timp, Dumnezeu, īn providenţa Sa, pregăteste naţiunile pentru acest eveniment. Grecia a unificat civilizaţiile Asiei, Europei şi Africii, stabilind o singură limbă universală, greaca. Roma a făcut din lumea īntreagă un singur imperiu, iar drumurile romane au făcut posibil accesul spre toate colţurile acestei lumi, favorabil vestirii Evangheliei lui Cristos. Scopul lui Dumnezeu era următorul : prin Naşterea, Moartea şi Invierea lui Isus să pună bazele unei credinţe adevărate, īntr-un Dumnezeu adevărat, care s-a făcut părtaş oamenilor īn bucuriile şi necazurile acestei lumi.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

 ENOH, PRIMUL OM „RĂPIT" DEFINITIV „ĪN CERURI" DE CATRE REPREZENTANŢII UNEI ALTE LUMI      

 

Enoh a fost primul dintre locuitorii pămīntului care a scăpat de moartea fizică, fiind răpit la cer. Cartea lui Enoh, referindu-se la acest eveniment, menţionează următoarele; „lar după aceea a fost aşa că numele lui (Enoh) īnălţatu-s-a din viaţă līngă Fiul Omului şi līngă Domnul Duhurilor, departe de locuitorii pămīntului, El a fost ridicat īn carul vīntului (tot o navă spaţială - n.a.) şi numele lui a plecat dintre ai săi.

In acest fragment apare un aspect extrem de important, şi anume, că l-a văzut pe Fiul Omului, alături de Domnul Duhurilor. Cred că Fiul Omului era Isus Cristos, Domnul Duhurilor fiind, evident, Dumnezeu, Tatăl Său. Aceasta coincide perfect şi cu cele scrise de Ioan: „La īnceput era Cuvīntul, şi Cuvīntul era cu Dumnezeu, şi cuvīntul era Dumnezeu. El era la īnceput cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El: şi nimic din ce a fost făcut n-a fost făcut fără El. Şi Cuvīntul s-a făcut trup, şi a locuit printre noi, plin de har şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă īntocmai ca slava singurului născut din Tatăl" (Ev. după loan 1: 1-3, 14).

Prin īntruparea Cuvīntului (Isus) şi apariţia Sa īn mijlocul oamenilor, Acesta va deveni cu adevărat Fiul Omului, nume pe care El personal l-a folosit foarte des.

S-ar putea ridica următoarea īntrebare, după anaiiza acestor fragmente diri Cartea lui Enoh: de ce doreşte această civilizaţie ca urmaşii oamenilor sa rămīnă din neam īn neam, şi de ce s-a ocupat şi se va ocupa de civilizarea şi salvarea speciei umane? Răspunsul ni-l dă tot Enoh, referindu-se la vremurile viitoare: „īn zilele acelea, odraslele celor aleşi şi ale sfinţilor se vor pogorī din īnaltul cerului, iar neamul lor va fi acelaşi cu cel al odraslelor oamenilor"; altfel spus, fiind deci posibilă, după atingerea unui anumit nivel de dezvoltare intelectuală şi morală a omenirii, fuzionarea īntre aceste două civilizaţii.

Fragmentele din Cartea iui Enoh aparţin apocrifului etiopian I, 2; VI, 1-8; VII, 1-6; VIII, 1-4; IX, 1-11; X, 1-20. 22; XII, 1-6, XIII, 1-8 XIV; 1-7; LXVIII, 1-6; LXIX, 1-17; XIV, 18-26; XV, 1-3;

XVI-XIX, XXI; XXIIl-XXV; XXXII-XXXIII; XXXIX, 1-4; XLIV, LXX, LXXI, 1-7; LXXIX-LXXXI; C. 6-7.

Datorită acestor evenimente ce au avut loc pe pămīnt, are loc „răpirea" lui Enoh la ceruri. Să vedem cum descrie această călătorie: „Darvedenia mi s-a arătat astfel; iată că nişte „nori" nn-au chematīn vedenie, şi un „nor" gros m-a strigat; iar mer-sul stelelor şi fulgerelor m-au īndemnat să mă grăbesc şi m-au dorit; „şi vīnturile īn vedenia mea, m-au făcut să zbor şi m-au dorit; ele m-au dus acolo sus şi m-au silit să pătrund īn ceruri",

Doresc să fac o comparaţie cu un caz ciudat īntīmplat īn 1915 (voi reveni pe larg asupra lui) īn peninsula Galipoli, cīnd, trupele engleze, īn confruntările cu turcii, au pierdut un număr mult mai mare de soldaţi comparativ cu cei cărora li s-a găsit mormīntul. Oficialităţile turceşti au negat folosirea gazelor toxice sau a altor mijloace de nimicire īn masā.

Mai tīrziu, cīţiva dintre foştii combatanţi au afirmat sub prestare de jurămīnt că au văzut mii de soldaţi ce au intrat īn-tr-un nor ciudat, "care, apoi s-a ridicat şi a plecat.

Se pare că, termenul de „nor", era folosit şi īn vremurile străvechi, (vom vedea şi alte exemple) ca şi īn cele moderne, īn legătură cu diferite aparate de zbor.

Să revenim la Enoh, care, după ce este „răpit" īn „nor" descrie ce observă, imaginile furnizate fiind, după părerea mea, luate dintr-o navă spaţială: „Şi am văzut gurile tuturor fluviilor pămīntului şi gura genunii. Am văzut zăcătorile tutu-ror vīnturilor şi cum au īmpodobit ele toatā facerea lumii, şi văzut-am temeliile lumii, şi am mai văzut piatra de temelie a pămīntului, şi văzut-am cele patru vīnturi car&sprijină pămīntul şi bolta cerească. Am văzut cum vīnturile umflă firmamentul şi

cum stau īntre cer şi pămīnt; ele sīnt stīlpii cerului; am văzut vīnturile care rotesc cerul şi mīnă discul soarelui şi toate stelele să se culce. Am văzut vīnturile ce se poartă printre nori, am văzut căile īngerilor, am văzut capătul pămīntului, am văzut sus firmamentul".

Se pare că Enoh asistă şi la formarea unei comete, deoa-rece continuă: „şi alte lucruri am mai cunoscut asupra fulge-relor, cum anumite stele ţīşnesc. se prefac īn fulgere şi nu-şi mai pot părăsi īnfăţişarea lor cea nouă,

Să urmărim şi alte descrieri furnizate de Enoh după această călătorie spaţială: „Apoi am trecut spre miazăzi şi am văzut un loc ce ardea zi şi noapte; şi acolo erau şapte munţi de neste-mate, trei īn latura răsăritului şi trei īn latura de miazăzi; iar printre cei din răsărit unul era din pietre de multe culori, altul de mărgăritare, altul de piatră tămăduitoare; şi cei de la miazăzi erau de piatră roşie. Cel din mijtoc se īnălţa pīnă la cer ca un tron al lui El; era din alabastru, iar culmea tronului era din safir. Şi am văzut un foc arzīnd şi un loc īn spatele acelor munţi dincolo de pămīntul cel mare, unde se īmpreunează cerurile. Apoi am văzut o vīltoare adīncă, līngă „stīlpii de foc" ai cerului (nave spaţiale - n.a.) şi īntre ei am zărit alţi „stīlpi de foc" ce coborau, īnălţimea şi adīncimea cărora erau nemăsu-rate. Dincolo de vīltoarea aceea, am văzut alt loc peste care nu se īntindea firmamentul şi sub el nu mai era temelia pămīntu-lui; deasupra lui nu se aflau nici apă, nici păsări, şi locul acela era pustiu şi cumplit la vedere. Acolo am văzut şapte stele aidoma unor munţi uriaşi care ardeau... Am fost adus īn sălaşul furtunii şi pe un munte al cărui cel mai īnalt pisc atin-gea cerul. Am văzut lăcaşurile luminătorilor şi trăznetului. Apoi adus am fost pīnă la apele vieţii şi pīnă la focul asfinţitului; el e cel ce cuprinde toate asfinţiturile soarelui. Şi am sosit līngă un fluviu de foc, focul căruia curge ca apa şi se varsă īn Marea cea Mare care este la asfinţit. Şi am văzut rīuri mari şi am ajuns īntr-o mare īntunecime şi m-am pomenit unde nici o făptură de carne nu umblă".

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

Obiecte ciudate foarte vechi

 

Germany's Bronze Age Blockbuster

The Nebra sky disk is associatively dated to c. 1600 BC and attributed to a site at Nebra, Saxony-Anhalt in Germany. It is a bronze disk of around 30cm diameter, patinated blue-green and inlaid with gold symbols interpreted by some as a sun or full moon, stars (including a cluster interpreted as the Pleiades) and a crescent with multiple strokes, interpreted as a sun boat with many oars. It has been associated with the Bronze Age Unetice culture.

If authentic, the find sheds new light on the astronomical knowledge and abilities of the people of the European Bronze Age, such as the builders of Stonehenge. Judging from the angles set by gilded arcs along the sky disk's circumference, it may be that the Bronze Age cultures in Central Europe made far more sophisticated celestial measurements far earlier than has been suspected.

The object is not without controversy. Richard Harrison, professor of European prehistory at the University of Bristol and an expert on the Beaker people allowed his initial reaction to be quoted in a BBC documentary.

Though Harrison had not seen the skydisk when he was interviewed, it was a reasonable skepticism at that point. The disk had appeared as if from nowhere on the international antiquities market in 2001.

Its seller claimed that it had been looted by illegal treasure hunters with a metal detector in 1999.

Archaeological artefacts are the property of the state in Saxony-Anhalt and following a police sting operation in Basel, Switzerland, the disk was acquired by the state archaeologist, Dr Wolfhard Schlosser. As part of a plea bargain, the illicit owners led police and archaeologists to the site where they had found it together with other remains (two bronze swords, two hatchets, a chisel and fragments of spiral bracelets).

Though no witnesses were present at the first discovery, archaeologists have opened a dig at the site and have uncovered evidence that support the looters' claim (in the form of traces of bronze artefacts in the ground). The disk and its accompanying finds are now in the Landesmuseum für Vorgeschichte (State Museum for Prehistory) of Saxony-Anhalt, Germany.

The discovery site identified by the arrested metal detectorists is a prehistoric enclosure encircling the top of a hill. Strikingly, the hill is still called the Mittelberg ('Central Hill'), a 252m hill in the Ziegelroda Forest, 180km southwest of Berlin.

The enclosure is oriented in such a way that the sun seems to set every equinox behind the Brocken, the highest peak of the Harz mountains. The nearby forest is said to contain around 1,000 barrows. It was claimed by the treasure-hunters that the artifacts were discovered within a pit inside the bank-and-ditch enclosure.

As the item was not excavated using archaeological methods, even its claimed provenance may be made up, authenticating it has depended on microphotography of the corrosion crystals (see link), which produced images that could not be reproduced by a faker - and which, incidentally, are very beautiful scientific micrographs in themselves.

The more precise dating of the Nebra skydisk, however, depended upon the dating of a number of Bronze Age weapons which were offered for sale with the disk and said to be from the same site. These axes and swords can be typologically dated to the mid 2nd millennium BC (Unetice culture). Those who have examined the disk point out that its patina indicates the disk's antiquity, and the interested reader may want to look at the micrographs in the article linked below and assess whether such effects could be produced chemically by a counterfeiter.

One skeptic has suggested parallels with the controversy surrounding the Shroud of Turin.

According to an analysis of trace elements by x-ray fluorescence by E. Pernicka, University of Freiberg, the copper originated at the Mitterberg in Austria, while the gold is from the Carpathian Mountains. Copper from Bottendorf in the immediate vicinity of Nebra has definitely not been used. But few copper objects are found where they were originally smelted.

If the disk is authentic then it may be argued that quantitative astronomy in central Europe may possibly date back 3,600 years. Egyptian representations of the sky are purely schematic at this time. The lack of a secure archaeological context for the disk however, means that it is difficult to accurately date or even authenticate it. It is unlike any known artistic style from the period and has been described as a fake by some archaeologists.

Possibly a scientific instrument as well as an item of religious significance, the disk is a beautiful object; the blue-green patina of the bronze may have been an intentional part of the original artifact.

The disk has only just begun to attract the kind of pseudoarchaeology, Wiccan and paranormal speculation that hangs over Stonehenge.

Recently, its authenticity has again been attacked by the archaeologist Prof. Peter Schauer, university of Regensburg, who interprets it as a shaman drum of unknown, but late, date.

Near the dig city, in 23 km distance the Goseck circle was discovered. It is a solar observatory built ca 4900 BCE.

 -----------------------------------------------------------------------------

 

Site Medzamor in Soviet Armenia is of intriguing interest. An international scientific report published in 1969 expressed the belief that these finds point to an unknown period of technological development.

"Medzamor was founded by the wise men of earlier civilizations. They possessed knowledge they had acquired during a remote age unknown to us that deserves to be called scientific and industrial.'

The preceding year Koriun Megurtchian of the Soviet Union unearthed the oldest large-scale metallurgical factory currently known. At this site over 4,500 years ago an unknown prehistoric people worked with over 200 furnaces, producing an assortment of vases, knives, spearheads, rings, bracelets, etc.

The Medzamor craftsmen wore mouth-filters and gloves while they labored and expertly fashioned their wares of copper, lead, zinc, iron, gold, tin, manganese, and fourteen kinds of bronze.

The smelters also produced an assortment of metallic paints, ceramics and glass. Scientific organizations from the Soviet Union, the United States, Britain, France and Germany verified that several pairs of tweezers made of exceptionally high grade steel were taken from layers predating the first millennium B.C.

In Scientific American (June 1951, Vol. 7, p. 298) a report was given concerning a metallic vase that had been dynamited out of solid rock on Meeting Horse Hill in Dorchester, Massachusetts. The report read, "On putting the two parts together it formed a bell-shaped vessel, 4 1/2 inches high, 6 l/2 inches at the base, 2 1/2 inches at the top and about an eighth of an inch in thickness.

The body of the vessel resembles zinc in color, or a composition metal in which there is a considerable portion of silver. On the sides there are six figures of a flower, a bouquet, beautifully inlaid with pure silver, and around the lower part of the vessel, a vine, or wreath, inlaid also with silver.

The chasing, carving and inlaying are exquisitely done by the art of some cunning craftsman. This curious and unknown vessel was blown out of the solid pudding stone, fifteen feet below the surface."

The scientific journals Nature (London,1886) and L'Astronomie (Paris,1887) published confirmation that in 1886, in the foundry of the Austrian Isador Braun of Vocklabruck, a block of coal dating from the Tertiary period was broken open.

A small metal cube was discovered inside. Tests indicated that the cube was composed of a steel-nickel alloy. It measured 2.64 by 2.64 by 1.85 inches, weighed 1.73 pounds, and had a specific gravity of 7.75.

The edges of this ancient cube were perfectly straight and sharp; four of its sides were flat, while the two remaining opposite sides were convex. A deep groove had been cut all the way around the cube. It appeared that the cube had been machine made and was part of a larger mechanism.

It was perhaps with uncanny insight that historian Will Durant wrote, "Immense volumes have been written to expound our knowledge, and conceal our ignorance, of primitive man...primitive cultures were not necessarily the ancestors of our own; for all we know they may be the degenerate remnants of higher cultures..."

Prehistorian Robert Silverberg describes the sophistication of Paleolithic art in terms which equate with the thesis of this dissertation: "The cave paintings are upsetting to those who prefer to think of Quaternary man as little more than an ape.

Not only do they indicate great craftsmanship, but they point to a whole constellation of conclusions: That primitive man had an organized society with continuity and shape, religion and art.

It was so dismaying to learn that the earliest inhabitants of Western Europe...had scaled heights of artistic achievement that would not be reached again until late in the Christian era. That exploded the theory [that] man's rise from barbarism had been steady and always upward.'' From the facts at hand there is warrant for the concept that barbarism occurred after the great heights of achievement were manifest.

The great archaeologist, William F. Albright, in From The Stone Age To Christianity, gave his expert impressions about Paleolithic art: "...though the number of motifs, techniques and media available to him now is, of course, immeasurably greater, it is very doubtful whether man's artistic capabilities are actually any higher today than they were in late prehistoric times."

Research has supported the concept that Stone Age man lived in well-constructed houses. The Magdalenian paintings have been admired for their originality and profusion. Yet, in these Lascaux Caverns one can still see the holes in the rock that supported wooden crossbeams.

These crossbeams held scaffolding that enabled Cro-Magnon artists to execute their works on the cave ceilings ten to twelve feet above the cavern floor, much like Michelangelo constructed many millennia later.

Rene Noorbergen sheds revealing light on this subject of Stone Age sophistication:

What are perhaps the most disturbing prehistoric construction and civilization finds were uncovered in 1965 by archaeologist Dragoslav Srejovic at a site now called Starveco, on the Danube River, on the Yugoslavian and Rumanian border.

Digging into the Yugoslavian bank, Srejovic first encountered traces of a Roman road; beneath this were fragments of proto-Greek pottery, and below these were Neolithic remnants and traces of Mesolithic cultural artifacts.

Deeper still, Srejovic came upon something totally out of place: the remains of a cement floor. More specifically, the material was an amalgam of local limestone, sand and water, considered a feat of chemistry and construction several millennia ahead of its time. The cement surfaces were not placed haphazardly, but were carefully laid out in large slabs to form the foundations of houses.

Several foundations were built one on top of another, indicating that buildings had been constructed and reconstructed over an indeterminate period. Yet there was also remarkable uniformity. (Photo:some of the Starveco foundations) The layout of the houses in the later periods was the same as that in the earlier periods - there was no evidence of a gradual development from a simple to a complex pattern.

Rather, the Starveco village suddenly appeared, fully mature, flourished, then decayed and was abandoned in the same advanced state. In addition to the foundations, the individual Starveco buildings also showed a high order of architectural sophistication. They all had one side larger in size than the other three, with proportions of either 3:1 or 4:1. The larger side was shaped like a 60-degree segment of a circle.

This larger side always faced toward the river, providing the occupants with the maximum view of the Danube and the surrounding hilly country. Inside each house, the shape of the dwelling was repeated in the hearth or oven, which was bounded by carefully shaped stone slabs and always located in the eastern or sunny end of the house.

Srejovic noted that the position of the hearth was significant, as it was situated in the exact center of an equilateral triangle if the lines of the house were extended....The implications of the mathematical and geometrical knowledge cannot be ignored.

The same precision and order evident in the architecture is also found in the arrangement of the dwellings at the Starveco site. The structures were laid out in what appears to have been a planned fan shape, opening toward the riverbank.

The larger buildings, presumably those belonging to members of a higher class or governing body, were located toward the center, surrounding a paved plaza...

The Starveco site has yielded a number of other cultural characteristics previously thought to have been developed thousands of years later, in the Middle East. Behind the hearth in each house, laborers unearthed the remains of altars, indicating religious beliefs and practices.

Each altar was composed of a flat stone, with a cup impression for burning a sacriffce, which faced two or more upright stones of reddish sandstone. This sandstone has been excavated from an outcrop, located in a ravine several miles away, and many of the stones had carved wavy lines or chevrons in low relief, considered the oldest examples of architectural decoration. Even more significant was the discovery of twenty sculpted life-size human faces of stone....

An interesting aspect of the site was the evidence of very good health among the Starveco population. There was a striking absence of deformed or diseased bones, and the women were so robustly built that it was difficult to tell their skeletal remains from those of the men.'

In spite of his absence from Western culture and history "Stone Age" man is seen to equal or, in some cases, to surpass our own modern accomplishments."...

Source:Rene Noorbergen

 

-----------------------------------------------------------------------------

 

Ulpia Jurnal - 10 decembrie 2004

Extraterestrii au pierdut ceva la Aiud


Aiudul ar putea fi un fel de Roswell al Romāniei. Doar cć, mai vechi cu cāteva mii de ani. Spre deosebire de orćselul american din New Mexico, devenit celebru dupć ce īn anul 1947 acolo s-a prćbusit un OZN, la Aiud nu s- a dezvoltat pelerinajul īn cćutare de urme ale extraterestrilor. Subiectul este cunoscut doar pasionatilor de paleoastronauticć ori unor cercetćtori care nu vorbesc foarte mult despre el…

“Existć urme de pasi imprimate īn roci vechi de 500-600 milioane de ani la Berea (Kentucky) sau la Antelope Springs (Utah). Au fost gćsite obiecte tehnice inexplicabile, īncastrate īn piatra formatć īn urmć cu mii sau milioane de ani, la Schöndorf (Austria), Coso Mountains (California), īn albia rāului Narada (Uralul de Est, Rusia), chiar si īn Romānia lāngć Aiud, īn rāul Mures. N-ar putea fi oare acestea semne cć cineva ne viziteazć de foarte multć vreme?”
Dan D. Farcas, doctor īn matematici


Istoria modernć a omenirii a īnregistrat descoperirea unor obiecte bizare, care īn mod normal nu ar fi trebuit sć existe.

Pentru simplul fapt cć oamenii nu dispuneau de tehnica necesarć fabricćrii lor. Un astfel de exemplu este obiectul misterios de la Aiud, descoperit acum 30 de ani, obiect ce este considerat de unii speciali sti ca un artefact de origine extraterestrć.

La doi kilometri Est de Aiud sunt dezgropate īn 1974, de cćtre o grupć de muncitori, care lucrau la o carierć de nisip la malul Muresului, la o adāncime de zece metri, trei obiecte. Douć s-au dovedit a fi oase fosilizate de mastodonti, animale dispćrute de peste un milion de ani de pe suprafata Terrei. Al treilea a dat īnsć multć bćtaie de cap specialistilor care l-au analizat.

Obiectul metalic de circa 20 cm are o formć de ciocan īn care sunt executate douć gćuri de formć cilindricć, de diametre diferite, care sunt dispuse perpendicular. Īn partea inferioarć a gćurii de diametru mai mare se poate observa o camerć de formć ovalć, probabil lćcasul unei axe cu capul rotunjit. Obiectul a fost analizat de cćtre dr. I. Niederkorn de la Institutul pentru Studiul Metalelor si Mineralelor din Mćgurele.


Aiudenii de acum cāteva milenii nu puteau prelucra aluminiul

Analizele au stabilit cć materialul din care era compus obiectul este un aliaj alcćtuit din 12 elemente. Materia de bazć, adicć 89 de procente o constituie aluminiul. Celelalte elemente identificate sunt: cupru- 6,2%; siliciu-2,84%; zinc-1,81%; plumb- 0,41%; staniu-0,33%;
zirconiu-0,2 %; cadmiu- 0,11 %; nichel; cobalt; bismut; argint si urme de galiu, acestea din urmć īn cantitćti foarte mici.

Materialul de bazć al bucćtii de metal, aluminiul, a stārnit curiozitatea. Pentru prima datć aluminiul a fost descoperit abia īn anul 1825 si doar la sfārsitul secolului 19 s-au obtinut pe cale industrialalć temperaturi de aproape 1.000 grade Celsius, aluminiul gćsindu-se īn naturć numai sub formć de minerale. Īn acelasi timp obiectul era acoperit de un strat de oxid mai gros de un milimetru. Aluminiul se oxideazć īn prezenta oxigenului, acoperindu-se cu un strat foarte subtire de oxid. Grosimi ale acestui strat de peste un milimetru, nu numai cć nu sunt cunoscute ci necesitć o actiune īndelungatć a oxigenului, de-a lungul a cāteva mii de ani, fapt ce īntćreste dovada cć obiectul amintit este foarte, foarte vechi.

Obiectul prezintć si urme de lovituri si zgārāieturi care ar putea proveni de la niste lovituri puternice.


Talpć de aterizare pentru aeronave?

Inginerul aeronautic Michael Hesemann propune o teorie interesantć īn ceea ce priveste originea obiectului, spunānd cć acesta ar putea proveni de la un obiect zburćtor de mćrime micć si ar fi putut constitui o talpć de aterizare a acestuia.

Informaticianul Dan D. Farcas, doctor īn matematici si vicepresedintele Asociatiei Romāne pentru Studierea Fenomenelor Aeropsatiale Neidentificate, considerć cć misteriosul artefact de la Aiud nu este altceva decāt unul din nenumćratele semne ale vizitelor unor civilizatii
extraterestre mult mai evoluate decāt specia umanć… Īn prezent artefactul misterios de la Aiud se aflć īn depozitele Muzeului din Cluj Napoca.

Nicu POPESCU

 

------------------------------------------------------------------

 

Experimentele genetice ale lui ET pe Terra

 

 

The Story of Oannes

"At first they led a somewhat wretched existence and lived without rule after the manner of beasts. But, in the first year appeared an animal endowed with human reason, named Oannes, who rose from out of the Erythian Sea, at the point where it borders Babylonia. He had the whole body of a fish, but above his fish's head he had another head which was that of a man, and human feet emerged from beneath his fish's tail. He had a human voice, and an image of him is preserved unto this day. He passed the day in the midst of men without taking food; he taught them the use of letters, sciences and arts of all kinds. He taught them to construct cities, to found temples, to compile laws, and explained to them the principles of geometrical knowledge. He made them distinguish the seeds of the earth, and showed them how to collect the fruits; in short he instructed them in everything which could tend to soften human manners and humanize their laws. From that time nothing material has been added by way of improvement to his instructions. And when the sun set, this being Oannes, retired again into the sea, for he was amphibious. After this there appeared other animals like Oannes."

An account rendered by Berossus, a Babylonian priest of the 13th century B.C.

 

------------------------------------------------------------------

 

Viermele mongol al morţii

Viermele mongol al morţii este un vierme veninos uriaş, care se pare că trăieşte īn deşertul Gobi. Pare a fi un personaj SF, dar mulţi martori l-au īntālnit, ceea ce ar susţine teoria că este o făptură reală.

Se pare că acest vierme are 1,5 metri lungime, semănānd cu un intestin de vacă. De obicei, este de culoare roşie, cu ţepi care ies la ambele capete. Viermele este extrem de periculos şi poate să īmproaşte un venin mortal sau să transmită şocuri electrice, pe o distanţă de cāţiva metri.

Ivan Mackerle este şeful unei echipe din Cehia care a căutat de trei ori acest vierme. Īn a doua expediţie, Mackerle a īncercat fără succes să atragă viermele folosind explozive puternice. S-a īntors aici īn 2004, folosind de această dată tehnici de filmare de la joasă īnălţime, pentru a filma porţiuni imense de deşert, dar expediţia nu a reuşit să surprindă pe film nici o dovadă a existenţei viermelui.

Oamenii de ştiinţă şi amatorii sunt īn egală măsură intrigaţi de idea unei creaturi care a fost descrisă de nomazii mongoli de sute de ani. Ar putea fi o simplă chestiune de timp pānă cānd una dintre numeroasele expediţii organizate īn acest scop va confirma existenţa acestei făpturi.